Vrede met Jezelf
Boeken

Boeken

Kinderen in hun kracht zetten, zichzelf laten zijn en hun lichtje laten stralen

Ik ben verschillende keren in de praktijk ‘Renascor’ van Karin Janssen geweest. Omdat ik Karin een warm hart toedraag, kun je haar boeken ook via mijn webshop bestellen.

 

In mei 2012 heeft ze haar eerste boek uitgebracht ‘Kinderen bewust (op)voeden’.

Dit is een erg boeiend boek! Ik heb het toen meteen gekocht en had het al snel uitgelezen. Het was voor mij geen nieuwe kost wat Karin in haar boek ‘Kinderen bewust (op)voeden schrijft, want ik had al een en ander een aantal keren met mijn eigen kinderen meegemaakt. Zoals overprikkelde kinderen die daardoor ziek werden. Kinderen waarmee het op school niet lekker ging. De werking van de linker en de rechter hersenhelft. Lichamelijke klachten door vaccinaties die we later hebben laten ontstoren.

 

Lees mijn eerste blog maar eens, toen ik de eerste keer bij Karin kwam. Of mijn tweede blog.

 

Karin heeft in juni 2020 nog twee boeken uitgebracht, namelijk ‘Overprikkeling bij kinderen‘ en ‘Prikkelstorm’. Heel bijzonder!

 

Overprikkeling bij kinderen’ is een verdieping op het eerste boek ‘Kinderen bewust (op)voeden, met diepgaande, niet eerder beschreven inzichten over kinderen van deze tijd.

 

Door mijn ervaring met kinderen weet ik welk gedrag of welke klachten zich bij jouw kind (of kleinkind) openbaren als hij/zij snel overprikkeld is.

 

♦️ Is jouw kind snel overprikkeld?

♦️ Zit jouw kind niet goed in zijn vel?

♦️ Ondervind jij ook dat het schoolsysteem niet meer klopt?

♦️ Wens je meer rust en balans in je gezin?

 

Als je een of meerdere bovenstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden en je wilt jouw (klein)kind helpen? Dan kan ik je aanraden het boek Overprikkeling bij kinderen  te lezen.

 

Er staat ook een hoofdstuk in over ‘bijzondere bronnen van overprikkeling’ en op welk niveau de prikkels overprikkeling veroorzaken. Misschien heb jij wel het gevoel dat jij prikkels ervaart die bij jou overprikkeling veroorzaken? Wil je daarover nog meer weten en je er samen met je (klein)kind in verdiepen, dan is het boek ‘Prikkelstorm’ een aanrader.

 

Prikkelstorm’ is een boek speciaal voor kinderen. Prikkelstorm gaat over het prikkelavontuur van Luuk, een 11-jarige jongen, die niet snapt wat er met hem gebeurt in een wereld vol prikkels. Luuk krijgt regelmatig prikkelstorm door al die prikkels.

Als krachtige aanvulling op het boek ontwikkelde Karin de Prikkelstorm coachingskaarten en het Prikkelstorm geheugenspel.

 

Prikkelstorm geheugenspel: Spelenderwijs leren kinderen via de memokaartjes over prikkels, de verschillende soorten prikkels en wat ze kunnen doen bij overprikkeling. De kaartjes zijn een feest van herkenning, omdat ze overeenkomen met de illustraties in het boek.

 

 

Bij het boek ‘Prikkelstorm’ is nu ook een kleurplaat van Poehoe de uil verkrijgbaar.

Als je een e-mail stuurt naar praktijk@vredemetjezelf.nl krijg je deze in je postvak voor je kind. Uiteraard in zwart/wit.

                                                            

 

 

De boeken ‘Kinderen bewust opvoeden’, ‘Overprikkeling bij kinderen’, ‘Prikkelstorm’ en het ‘Prikkelstorm geheugenspel’ kun je kopen via mijn webshop .

 

TIP! De boeken zijn leuk om te geven als verjaardags- Sinterklaas- of kerstcadeautje, of natuurlijk als cadeautje aan jezelf.

 

Begin september 2020 heb ik de workshop Prikkelstorm gevolgd bij Karin Janssen. Daardoor kan ik je meer vertellen over hoe het kind gehoord, gezien en begrepen wordt. Het kind kan zichzelf zijn, in zijn/haar kracht gaan staan en zijn/haar lichtje laten stralen.

 

Wil je meer weten hierover, omdat jouw kind niet zichzelf is en daardoor niet in zijn/haar kracht staat, waardoor zijn/haar lichtje niet straalt? Voel je vrij contact  met mij op te nemen. Ik vertel je er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek.

 

Karin heeft deze boeken geschreven om haar ervaringen en kennis over bijzondere vormen van overprikkeling te delen. Als bezoeker van mijn website, deel ik dit graag met jou.

Deze boeken geven je stuk voor stuk inzichten waarmee jij jouw (klein)kind kunt helpen. Ooit ben jij ook kind geweest, misschien vind je wel herkenning in wat je leest.