Het boek: Overprikkeling bij kinderen.
Het boek: Overprikkeling bij kinderen.

Het boek: Overprikkeling bij kinderen.

Toen mijn dochters ziek waren, bestond er  nog geen boek als “Overprikkeling bij kinderen”. Ik wist niet waarom ze ziek waren en bijna niet meer naar school konden door hun lichamelijke klachten.

Als ik toen had geweten wat ik nu weet…
 
Ik wist toen niet dat ze:
 
– Hoog gevoelig zijn. Ze voelen veel: ze vallen op door hun zintuiglijke gevoeligheid. Prikkels komen heftig binnen en ze kunnen zich overweldigd voelen door de intensiteit hiervan.
 
– Vanuit hun hoog gevoeligheid heftig of anders reageren op prikkels.
 
– Last kunnen hebben van licht, geluiden, geuren, brokjes in eten en van labels in kleding.
 
– Innerlijk heel wijs zijn. Ze kunnen diepzinnige vragen stellen en onverwacht wijze uitspraken doen.
 
– Vanuit hun puurheid voelen wat de (echte) waarheid is. Ze luisteren niet zozeer naar jouw woorden. Intuïtief voelen en weten ze wie je werkelijk bent. Je mag hen niet voor de gek houden. Ze prikken zo door jou heen.
 
– Uiterst creatief kunnen zijn. Dat gaat niet alleen om tekenen, schilderen of knutselen, maar ook om het bedenken van creatieve, geniale oplossingen.
 
– De uitkomst zonder logica hebben. Ze wéten het gewoon.
 
– Een rijke, innerlijke belevingswereld hebben. Ze kunnen heerlijk dagdromen en fantaseren. Ze doen dit ook wanneer het aanbod aan prikkels als te groot en overweldigend wordt ervaren; ze vluchten in dagdromen of in hun eigen fantasiewereld.
 
– Geen logica kennen voor wat ze voelen en weten. Ze kijken, ervaren en beleven vanuit een groter geheel, oftewel op een holistische manier.
 
– Leven vanuit hun hart en gericht zijn op liefde en harmonie.
 
Ik wist toen wel dat mijn dochters soms ziek waren en van school thuis bleven, omdat ze even moesten bijkomen. Ze hadden tijd voor zichzelf nodig, zodat ze bij zichzelf konden blijven. Dat is nooit weggegaan, maar ze weten er nu mee om te gaan.
 
Een volgende keer vertel ik welk (kinder)boek bij ‘Overprikkeling bij kinderen’ hoort.
 
Waarover je o.a. kunt lezen in het boek ‘Overprikkeling bij kinderen’:
– Er zijn 3 typen hoog gevoelige kinderen…
– Oorzaken van overprikkeling, verschillende soorten prikkels.
– Pubers…
– Waarom komen hoog gevoelige kinderen in de problemen?
– Bijzondere bronnen voor overprikkeling.
– Hulp bij overprikkeling.
– Hulp ter voorkoming van overprikkeling.
 
Karin Janssen is de schrijfster van dit boek ‘Overprikkeling bij kinderen’. Ze heeft het in 2020 uitgebracht. Ik heb het toen gelijk gekocht en vind het een geweldig boek. In 2006 ging ik al met mijn dochters naar Karin toe. Zij heeft ons toen geweldig geholpen. Daar ben ik Karin nog steeds dankbaar voor.
 
Nog steeds zitten mensen in dezelfde situatie als die ik met mijn dochters heb ervaren. Dit boek kan een hulpmiddel zijn om die situatie te veranderen. Hoe mooi is het dan ook dat ik dit boek nu via mijn praktijk verder onder de aandacht kan brengen.
 
Wil je dit boek ‘Overprikkeling bij kinderen’ kopen? Je kunt het bestellen via mijn webwinkel: https://www.vredemetjezelf.nl/product/overprikkeling-bij-kinderen/.
 
Lieve groet,
Agnes