Het boek ‘Prikkelstorm’
Het boek ‘Prikkelstorm’

Het boek ‘Prikkelstorm’

Laatst vertelde ik over het boek ‘Overprikkeling bij kinderen’. Als je ouder bent van een kind dat gevoeliger is dan de meeste kinderen en eventueel onverklaarbare lichamelijke klachten heeft, kun je als ouder in dit boek veel herkenning vinden.

 

Als jouw kind in de leeftijd van 4 tot 12 jaar is, erg druk of heel gevoelig is en niet goed met prikkels kan omgaan, dan is het boek ‘Prikkelstorm’ zeker iets voor jouw kind om aan voor te lezen, of om samen met jouw kind te lezen.

 

Prikkelstorm gaat over het prikkelavontuur van Luuk, een 11-jarige jongen, die niet snapt wat er met hem gebeurt in een wereld vol prikkels. Luuk krijgt regelmatig prikkelstorm door al die prikkels.

 

Uil Poehoe geeft Luuk uitleg over prikkels, voelsprietjes en overprikkeling. Poehoe geeft hem ook inzichten in wat er met zijn zusje Liva (4 jaar) en zijn vriend Tom (9 jaar) gebeurt. Zij gaan duidelijk anders om met prikkels. Poehoe vertelt Luuk wat er gebeurt bij prikkelstorm en wat hij kan doen als hij prikkelstorm krijgt. Hierdoor leert Luuk zichzelf beter begrijpen. Uil verklapt ook nog een paar geheimen en legt uit hoe het zit met ‘je eigen mandje’. Kortom: een spannend prikkelavontuur voor grote en kleine kinderen.

 

Naast  ‘Overprikkeling bij kinderen’, is Karin Janssen ook de schrijfster van dit boek ‘Prikkelstorm’.

 

In dit boek komen allerlei prikkels aan bod, waarin je kind zich kan herkennen, zoals: IK-VOEL-VANALLES-prikkels, IK-RUIK-VANALLES-prikkels, STERKE-WIL-prikkels, ONRECHT-prikkels… (Misschien herken jij  jezelf er ook in. Ik wel ?).

 

Het boek geeft je kind ook handvatten wat het zelf kan doen wanneer het deze prikkels ervaart. Thema’s als BUITEN ZIJN, RUST, ZEGGEN WAT IK VOEL, worden besproken in het boek. Ook worden er oplossingen en ideeën  aangedragen. Hoe je kind kan omgaan met bepaalde situaties op school bijvoorbeeld, zowel IN als BUITEN DE KLAS en dat het leert om HULP te VRAGEN.

 

Kortom, een boek dat herkenning en oplossing kan bieden voor heel veel klachten en problemen van een (hoog) gevoelig kind. Wil je het boek (samen met jouw kind) lezen? ‘Prikkelstorm’ is te koop via mijn website.

 

Naast deze boeken, bestaat er ook een coaching methode. Door middel van de ‘Prikkelstorm coachingskaarten’  help ik jouw kind hoe het met al die prikkels kan omgaan.

 

Als je vragen hebt hierover mail me dan gerust, dan zal ik jouw vragen beantwoorden.

 

Lieve groet,

Agnes

 

praktijk@vredemetjezelf.nl

www.vredemetjezelf.nl