Ooievaar: de toekomst ligt open, het meest blije mag verwacht worden.
Ooievaar: de toekomst ligt open, het meest blije mag verwacht worden.

Ooievaar: de toekomst ligt open, het meest blije mag verwacht worden.

Laatst reden mijn man en ik vanuit Groningen terug naar huis. Boven op een mast langs de snelweg zagen we een ooievaar. We zien wel eens vaker ooievaren, we hebben er zelfs tientallen in de velden voor ons huis gezien. In die tijd wist ik nog niet dat dieren ons iets te vertellen hebben 😬.

Toen ik die ooievaar langs de snelweg zag, moest ik denken aan een cliënt die een paar weken geleden bij mij was geweest. Hij vertelde mij dat hij een ooievaar had gezien, waarop ik hem de boodschap die deze ooievaar hem bracht liet lezen. “Het klopt helemaal”, zei hij.  Later heeft hij mij er nog over geappt. De cliënt was helemaal tevreden met de ooievaarsboodschap.

Ik had het bericht toentertijd op mijn telefoon opgeslagen en in de auto vertelde ik mijn man de boodschap.

Het mooiste aan vogel ooievaar is wel:

Haar vlucht in de kracht van haar wezen omhoog, als een prachtig-sterk vliegtuig dat opstijgt naar zijn bestemming. Het doel dat zij blij voor ogen heeft; het geeft haar een soort ontroering zichzelf te beleven in haar vliegende lichaamskracht enerzijds en dan op te vliegen met een soort van idealisme en hoop-geloof naar verre doelen. Zij weet te hopen en te verlangen; zij gelooft steevast in het lichte blije dat in de toekomst nog zal verder duren, eeuwig. Lichtgele beloftevolle verre einders. De toekomst ligt open… Het meest blije mag verwacht worden. 

Ooievaar geeft ook aan:

Het pure genieten, alleen maar voelen, niet denken of piekeren, of vrezen… zalig is dat. Laat afvalstoffen los, laat oude dingen los, ontledig je schouwpijpen, voel je niet langer onmachtig bij de keel gegrepen: bevrijd je en uit je zoals jij echt en waarachtig ‘bent’.

Bron: Christiane Beerlandt, “Als de dieren spreken konden….”.

Wil jij weten wat dieren jou te vertellen hebben? Dan kan ik je aanraden het boek ‘Als de dieren spreken konden…’ te kopen.

Ben je nieuwsgierig naar het hele verhaal van de ooievaar, wil je weten wat deze te vertellen heeft? Stuur mij dan gerust een mailtje, praktijk@vredemetjezelf.nl.

Liefs,

Agnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *