Overprikkeling herkennen
Overprikkeling herkennen

Overprikkeling herkennen

De schoolvakantie is ten einde en je kind moet weer naar school. Het gaat een paar dagen goed, maar opeens is je kind ziek. Een virusje, denk je. Je geeft je kind een paracetamolletje of een ander middeltje en laat het lekker wegkruipen op de bank onder een dekentje. Zienderogen knapt je kind op. Na een dag of 2 thuis opper je bij je kind dat het wel weer naar school toe kan. Je leest de teleurstelling bij je kind van het gezicht af. Je snapt het wel, het is ook lekker om thuis te zijn. Maar ja, als het weer gaat, dan gaat het. Jij moet ook weer naar je werk.

 

Als je kind dan weer naar school gaat en je hoort het niet meer klagen, ben je het ziek-zijn weer snel vergeten.

 

Anders wordt het wanneer je kind in korte tijd klaagt dat het zich weer niet lekker voelt. Heb je je kind de vorige keer te snel naar school gestuurd? Weer laat je je kind thuis. Snel lijkt het beter te gaan, maar het is maar steeds van korte duur. Het lijkt wel alsof de klachten blijven duren

 

Is het wel echt een virus dat je kind onder de leden heeft, of is er iets anders aan de hand? Misschien wordt het toch eens tijd voor een controle bij de dokter.

 

Een overgang van vakantie naar een nieuw schooljaar kan onbewust heel veel stress met zich meebrengen voor je kind. Zeker voor kinderen die gevoelig of hoog sensitief zijn. Een nieuw schooljaar brengt nieuwe situaties en bijbehorende onzekerheden met zich mee Zeker voor kinderen die erg gevoelig zijn, of hoog sensitief kan deze periode stressvol zijn. Bij deze kinderen komen nieuwe prikkels erg intensief binnen. Deze prikkels kunnen makkelijk leiden tot overprikkeling, wat zich uit in ziek zijn.

 

Ik heb het meegemaakt met mijn dochters. Als je mijn verhaal wilt lezen, check dan mijn website voor het verhaal van:

Onze oudste dochter https://www.vredemetjezelf.nl/2018/11/

Onze jongste dochter https://www.vredemetjezelf.nl/2020/05/

 

Herken jij je in mijn verhaal? In mijn praktijk help ik kinderen die overprikkelt zijn. Je bent altijd welkom om van gedachten te wisselen.

 

Lieve groet,

Agnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *