Fibromyalgie…
Fibromyalgie…

Fibromyalgie…

𝐅𝐈𝐁𝐑𝐎𝐌𝐘𝐀𝐋𝐆𝐈𝐄

Samenvatting van alle reacties van collega’s en ervaringsdeskundigen met betrekking tot behandeling en vermindering van fibromyalgie.

De letterlijke betekenis van Fibromyalgie is: pijn in spieren en bindweefsel. Er zijn geen afwijkingen aan spieren en bindweefsel te vinden.

𝐃𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐬𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐤𝐥𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐣 𝐟𝐢𝐛𝐫𝐨𝐦𝐲𝐚𝐥𝐠𝐢𝐞 𝐳𝐢𝐣𝐧:

– een hyperalert zenuwstelsel door stress en trauma,

– hevige en chronische spierspanningspijn,

– extreme vermoeidheid,

– slaapproblemen,

– stemmingswisselingen,

– concentratie- en geheugenklachten.

– darmklachten.

𝐎𝐨𝐫𝐳𝐚𝐤𝐞𝐧:

– Eigenwaarde inbreuk conflict (Germaanse geneeskunde).

– Vroegkinderlijk trauma.

– Traumatische gebeurtenis.

– Toxische belastingen.

– Slecht voedingspatroon en verzuring.

– Gebrek aan voedingsstoffen.

– Te weinig beweging.

𝐌𝐞𝐭𝐚𝐟𝐲𝐬𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐭𝐞𝐤𝐞𝐧𝐢𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐟𝐢𝐛𝐫𝐨𝐦𝐲𝐚𝐥𝐠𝐢𝐞:

Blijven staan, weigering, “neen”, niet willen doorgaan, noch leven. Het is nu genoeg geweest, je wilt er niets meer mee te maken hebben. Je overstroomt van opgekropte emoties, verdriet, weemoed, pijnlijke herinneringen uit het verleden. Jij zet je schrap, een hoekig verzet. Het kind in jezelf lijdt en verlangt naar het zoete, het warme, het aardse, de liefde. Maar jij hebt al teveel pijn doorstaan. Jij versteent nu als het ware, je snijdt je af van je zachte gevoelens. Jij geeft aan jezelf het zoete niet, omdat je teveel van anderen verwachtte. Krachtige innerlijke energiestromen wensen door te stromen in creativiteit en productiviteit, maar jij verzet je tegen deze natuurlijke stroming. Jij bent nu hard voor het kind in jezelf.

Jij bent veilig geborgen in jezelf. Heet jezelf een warm welkom.

Verwacht niet van anderen wat je jezelf onthoudt. Zet jezelf in de bloemetjes en geniet van de aardse, sappige vruchten. Ervaar jezelf als een vrucht, gerijpt in de zon. Geniet van dat warme zonnecentrum in jezelf. Laat jezelf volwassen worden en schenk aandacht aan het kind in jezelf met een klaarwakker bewustzijn. Rem die warme gevoelsstroom in jezelf niet langer. Verwarm de plaatsen die zich koud en gekwetst voelen. Ontspan en geniet van het licht van de zon. Open je in liefde naar jezelf.

(Uit het boek “De Sleutel tot Zelf-Bevrijding van Christiane Beerlandt)

Fibromyalgie kan komen vanuit een constante overprikkeling. Dat kan al tijdens de kinderjaren beginnen. Bij prikkels (stress, lawaai, trauma, pijn) gaat ons brein in de oermodus: fight or flight. Vroeger ging de mens dan vechten of vluchten omdat hij in levensgevaar was. Daarom zet de darmwand zich open om snel voeding en suikers naar de spieren te kunnen sturen en maken we adrenaline aan. Na de inspanning sluit de wand terug af en zakt de cortisol terug naar normaal.

Mensen met fibromyalgie die constant prikkels hebben door pijn, hebben een brein dat in een constante fight or flight modus zit. En omdat de prikkel niet verdwijnt, blijft ons brein constant in die modus zitten. Gevolg: te hoge cortisol niveau’s, onze darmwand die open blijft en dus bepaalde voeding vraagt en doorlaat, met tot gevolg dat we ons nog slechter gaan voelen, want bepaalde stoffen worden te snel opgenomen. Vandaar de vele intoleranties, tekorten, PDS. En uiteraard mede verklarend voor CVS (chronische vermoeidheid), want je brein en lichaam in constante stress modus kan niet anders dan vermoeidheid met zich meebrengen.

Los van de pijnbestrijding, spierverslappers en anti-depressiva vanuit de reguliere geneeskunde zijn er verschillende therapievormen en supplementen die ondersteunend kunnen werken bij fibromyalgie.

𝐓𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞𝐯𝐨𝐫𝐦𝐞𝐧:

Trauma verwerking om de pijn te verminderen.

Hyperbare zuurstoftherapie. Voor de functie van weefsel en cellen is zuurstof absoluut noodzakelijk. Bij een aantal medische klachten is er sprake van een zuurstoftekort. Bij problemen met een zuurstoftekort kan door de behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie weer voldoende zuurstof in het weefsel belanden wat leidt tot een normale functie van weefsel en cellen.

BRTT (Body Remembers Trauma Therapy) en TRB (Trauma Release Breathwork). Deze methoden werken door het gebruik van gecontroleerde ademhalingstechnieken, die helpen om het zenuwstelsel te reguleren en een diepe staat van rust te bevorderen.

Een holistische aanpak van meditatie, gezonde voeding, beweging, supplementen met ondersteuning van een therapeut.

Beweegtrajecten.

Cupping voor vermindering van de pijn.

Voedings- en leefstijladviezen.

Detoxen.

Ondersteunende middelen via een orthomoleculair therapeut, zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. Het is bij fibromyalgie bekend dat het lichaam (spijsvertering) moeite heeft met de opname van voedingsstoffen en er vaak sprake is van ondervoeding.

Levend bloedanalyse.

Meer knuffelen, huid op huid contact.

𝐒𝐮𝐩𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧:

– Supplementen van Forever Living Products

– Supplementen van Lifeplus inclusief darmkuur.

– Supplementen van Amare – Happy Juice Pack.

– GABA, vitamine B12, probiotica, malgaan, zink, co enzym Q10, omega 3, aminozurencomplex.

𝘔𝘦𝘵 𝘥𝘢𝘯𝘬 𝘢𝘢𝘯 Wilma van der Hoek.

Mocht je 𝐬𝐮𝐩𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧 van 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬 willen nemen voor 𝐟𝐢𝐛𝐫𝐨𝐦𝐲𝐚𝐥𝐠𝐢𝐞, dan wil ik je graag helpen.

Liefs,

Agnes van Vreede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *