De sleutel tot zelfbevrijding
De sleutel tot zelfbevrijding

De sleutel tot zelfbevrijding

De vakantieperiode  is weer voorbij en de kinderen gaan weer naar school. Voor veel kinderen brengt deze overgang spanningen met zich mee. Wanneer je een kind hebt dat erg gevoelig of hoog sensitief is, kunnen spanningen zich uiten doordat je kind ziek wordt.

 

Ik heb het zelf meegemaakt, een kind in de brugklas dat om de haverklap ziek was. Misschien herken je het ook bij jouw kind, dat het na de schoolvakantie ziek is.

 

Van de week zou er een mevrouw voor een behandeling naar mij toe komen. De avond voor onze afspraak appte ze me: “mijn jongste zoon is ziek, hij heeft 40 graden koorts, ik kan helaas niet komen”. Omdat ik het zelf had meegemaakt met mijn dochter zei ik: “misschien is hij wel ziek, omdat hij weer naar school moet gaan”.  Zij zei: “Nee, dat zal wel niet. Hij heeft een luchtwegontsteking. Mijn nicht en haar zoon hebben daar ook last van. Eerst was de een ziek en toen de ander”. 

 

Misschien heeft die mevrouw gelijk. Wat als ze geen gelijk heeft en haar zoon echt ziek is van school? Net zoals bij mijn dochter het geval was.

 

In het boek ‘De sleutel tot zelfbevrijding’ van Christiane Beerlandt, kun je achterliggende oorzaken lezen van lichamelijk klachten.

 

Ik had gewild dat iemand mij toen had verteld dat er een boek bestond, waarin ik kon lezen waarom mijn kind ziek werd als het na de vakantie weer naar school ging. Dat had mijn dochter en mij een hoop ellende bespaard.

 

Een volgende keer vertel ik meer hierover.

 

Wil je weten wat Christiane Beerlandt schrijft over een luchtwegen infectie? In mijn nieuwsbrief vertel ik daarover meer. Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail met: nieuwsbrief ja en vermeld je mailadres. Dan ontvang jij in het vervolg mijn nieuwsbrief.

 

Lieve groet

Agnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *