Hoe ik aan Sensi-therapie ben begonnen, vervolg…
Hoe ik aan Sensi-therapie ben begonnen, vervolg…

Hoe ik aan Sensi-therapie ben begonnen, vervolg…

Onze 2e dochter was de volgende. Ze ging naar de brugklas, toen de 1e dochter opnieuw in de andere brugklas zat. Ze was een heel ander kind. Altijd blij en vrolijk. Heel nuchter. Maar langzamerhand in de brugklas kreeg ze ook hoofdpijn, dit was in oktober/november. Anders als haar zusje, het begon ’s avonds als ze in bed lag. Als je slaapt, laat je alles achter je en laad je je weer op voor de volgende dag. Maar zij deed dat niet. Ondanks dat ze stil lag, en haar lichaam in ruststand was, was er waarschijnlijk in haar hoofd nog van alles gaande. Het blijven denken zorgt er dan voor dat je lichaam alsnog niet de kans krijgt om zichzelf weer te herstellen en op te laden.

Ze had regelmatig last van hoofdpijn, ik liet haar op de lagere school al af en toe een dag thuis, en dat was maar goed want ze moest dan even weer helemaal opladen. Achteraf gezien dacht ze overal over na, over na, over na. Omdat ze zo pienter is merkten we dat niet, maar nu liep ze net als haar zusje helemaal over.

De school van onze 2e dochter, daar zat onze eerste dochter eerst ook op, vond dat wij naar het ziekenhuis moesten gaan en haar zouden laten nakijken en een psychologisch onderzoek doen. We hebben haar na laten kijken en lichamelijk was er, net als bij haar zusje, niets aan de hand. Afgezien van lichte bronchitis waar ze wel eens last van heeft. Een psychologisch onderzoek wilden we echter niet bij het ziekenhuis laten doen. De maatschappelijk werkster van Sint-Oedenrode dacht goed met ons mee en ging rondkijken waar we zouden moeten zijn. Ze kwam terecht bij een praktijk voor Psychologie en Spiritualiteit. Dat was precies wat we nodig hadden. De onderzoeker is orthopedagoog en GZ psychologe, en ze doet energetische onderzoeken. Ze heeft een onderzoeksrapport geschreven over onze dochter met een capaciteitenonderzoek en energetisch onderzoek.

Daar kon de school wel iets mee. Ze mocht de brugklas overdoen, maar niet op Havo/VWO niveau wat haar schooladvies was, maar op Mavo niveau. Maar dat vonden wij niet zo erg. Ze ging na de zomervakantie naar een school in Sint-Oedenrode. Het was een goede school voor haar, ze dachten mee met ons en ze heeft daar de Mavo afgemaakt.

Maar wij dachten dat het na de vakantie in het 2e jaar wel goed zou gaan, maar na de vakantie kreeg ze ook steeds weer hoofdpijn. Bij de adviezen van de praktijk voor Psychologie en Spiritualiteit stond er een optie voor een onderzoek door een mevrouw die Kinesitherapie doet i.v.m. linkshandigheid, het disharmonische intelligentieprofiel en de energetische disbalans.

We besloten dat alsnog te doen in september. Het lichaam van onze dochter gaf aan dat het al die prikkels van buitenuit niet meer kon verwerken. Haar externe gevoeligheid is in disbalans met haar interne gevoeligheid. Extreme hoofdpijn, lage rugpijn, moeilijkheden met het behouden van de lichaamstemperatuur, vermoeidheid, moeilijk inslapen (was nu beter na de vakantie), zijn hier allemaal uitingen van. Op deze manier prikkels of informatie verwerken kon onze dochter niet meer aan, zelfs niet wanneer ze zakt in niveau. De kinesitherapeut heeft haar behandeld een aantal keren na elkaar en toen ging het met haar langzamerhand weer beter.

Gelukkig gaat het momenteel weer heel goed met de meiden. Ze zijn nu beiden aan het werk gegaan. Dus het is allemaal goed gekomen!

Nou, dat waren hele heftige jaren! Poeh, als ik er weer aan denk. Maar het heeft onze dochters wel gemaakt tot wie ze zijn, eerlijk en oprecht, rechtvaardig, ze doen hun eigen zegje wel. En ze hebben geleerd hun grenzen aan te geven, op tijd rust te pakken. Het zijn heerlijke meiden. Ik ben zo trots op hen!!

In die tijd heb ik veel gemaild naar mijn zussen, en van alles opgezocht via internet. We zijn allebei hooggevoelig. Dus niet zo vreemd dat onze dochters dat ook zijn. Het begon al wat langer te kriebelen, misschien wel daardoor, om er iets mee te doen.

Daarom ben ik in 2013 met de opleiding Sensi-therapie begonnen. Ik heb mijn dochters ook een paar keer behandeld. Net als bij ons, toen we de huisarts bezochten en het ziekenhuis en er kwam verder niets uit, dan kun je gaan denken: hé misschien is Sensi-therapie een uitkomst. Je kan bij me terecht voor gezondheidsklachten, zowel op fysiek als op emotioneel gebied, bijvoorbeeld met stress en burn-out, TIA, vermoeidheid, pijnklachten, een verstoord immuunsysteem etc. Of emotionele klachten zoals faalangst, onzekerheid, depressie etc.

Eind 2014 kwam er een kink in de kabel. Maar daarover vertel ik meer op mijn blog https://www.vredemetjezelf.nl/2020/11/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *