Hoe je negatieve gedachten over jezelf kunt verbannen om weer positief naar jezelf te kijken.
Hoe je negatieve gedachten over jezelf kunt verbannen om weer positief naar jezelf te kijken.

Hoe je negatieve gedachten over jezelf kunt verbannen om weer positief naar jezelf te kijken.

Een van mijn cliënten kwam bij mij met het verhaal dat ze denkt dat iedereen tegen haar is, dat niemand haar leuk vindt en dat ze slecht is. Dat is een behoorlijk heftige gedachte als je deze overtuiging hebt en is van invloed op alles wat je doet en op iedereen die je tegenkomt.

 

Ik vroeg haar hoe ze aan die gedachten komt en ze vertelde: “Zodra ik naar mijn ouderlijk huis ga, begint mijn vader te klagen dat ik veel te weinig naar hem toe ga en dat hij dat niet leuk vindt. Hij denkt altijd negatief over mij.”.

 

Ik vroeg haar wat dat met haar doet? Ze antwoordde dat ze zich een slecht mens voelt, omdat ze altijd te kort schiet.

 

Haar vader is als een spiegel voor haar. Deze spiegel vertelt haar dat ze anders mag gaan kijken. Haar vader heeft niet uitgesproken dat zij slecht is. Vader spreekt zijn ongenoegen uit over zijn situatie en projecteert zijn ongenoegen op zijn dochter. Dit raakt haar en dat kan zij niet loslaten.

 

De dochter kwam bij mij omdat zij “rust in haar hoofd wil hebben”. Ze wil van deze negatieve gedachten af, die haar leven zo beheersen. Ze wil weer positief naar zichzelf kijken.

 

Ik heb haar – onder andere – een paar Access Bars sessies mogen geven. Deze hebben ervoor gezorgd dat ze haar overtuigende gedachten, dat ze slecht is en iedereen tegen haar is, heeft losgelaten. Ze kijkt weer zonder oordeel naar zichzelf. Zonder al deze negatieve gedachten is zij nu een veel positiever mens. 

 

☝ Herken jij je in een verhaal als dit of herken jij het van iemand uit jouw omgeving?

 

❓ Wil jij al die negatieve gedachten ook verbannen en weer positief naar jezelf kunnen kijken?

 

👉🏻 Maak dan een afspraak voor een Access Bars en mail naar praktijk@vredemetjezelf.nl

 

Lieve groet,

Agnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *