Maak de keus en volg je hart ❤️
Maak de keus en volg je hart ❤️

Maak de keus en volg je hart ❤️

Als je een keuze maakt, kan het zijn dat andere mensen er tegenin gaan.

 

Als jij altijd voor iedereen de tijd neemt en altijd voor iedereen klaar staat, kan het zijn dat jij boze opmerkingen krijgt zodra jij jouw grenzen aangeeft. Bijvoorbeeld: je buurvrouw komt iedere week op vrijdagmiddag binnenlopen voor een kop koffie. In het begin was dat spontaan en gezellig, maar ze komt iedere week. Je wilt op je vrije vrijdagmiddag ook wel eens iets anders doen, dan met je buurvrouw bij jou aan de keukentafel aan de koffie zitten. Als jij dan opeens aangeeft dat je geen tijd hebt voor haar, dat ze volgende week weer welkom is, kan je dat een gepikeerde en boze reactie van je buurvrouw opleveren.

 

Als je bij jouw ouders je grens aangeeft door te zeggen dat je een bepaald klusje niet meer doet, omdat jij die tijd beter aan je schoolwerk kunt besteden, KUNNEN zij daarom boos worden.

 

Als jij met tegenzin naar je werk toe gaat heb je de keuze, of ander werk zoeken, of je gaat met je baas praten dat je niet helemaal tevreden bent. Het is dan aan je baas om zijn keuze te maken wat hij doet met de informatie die jij hem geeft. Als jouw baas besluit er niets mee te doen, dan is dat helemaal oké, al blijf jij dan wel ontevreden. Wat is dan beter? Ontevreden naar je werk gaan? Of ander werk zoeken, waar je helemaal tevreden mee bent?

 

Zo heeft iedere keuze die je maakt een gevolg. Als de energie voor jou goed voelt om een bepaalde keuze te maken, dan moet je die keuze ook vooral maken. Volg je hart, geef je grenzen aan en doe waar jij blij van wordt. Ook als dit betekent dat mensen uit jouw omgeving daar weerstand tegen voelen en er even boos om worden. Dat is hun probleem, niet het jouwe.

 

Als jij de keus maakt om je hart te volgen, wordt jij daar alleen maar blij en gelukkig van.

 

Ik heb die keus gemaakt om mijn hart te gaan volgen.

 

Heb jij de keus al gemaakt om jouw hart te gaan volgen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *